11 Haziran 2009 Perşembe

Muhteşem abimizin sağlık durumu iyiye gidiyormuş,bu güzel haber bizleri çok sevindirdi.

Değerli arı dostları Muhteşem abimin sağlığının iyiye gittiğini
öğrendiğimde çok mutlu oldum,en yakın zamanda
tekrar sağlığına kavuşmasını temenni ederim.

Çiftlikteki arılığıma yakın olan çilek tarlasında,çilekler

toplanmaya hazır olduklarından hasat yapılıyordu.



Çilekler yağmur yağmadan toplandıklarında bütün
lezzetini ve kokusunu koruyor.


Çilek toplanırken.



Çilek tarlası.





Kamyona yüklenmiş çilek kasaları.




Çilekciler.






Çiftliğin etrafına dikilen böğürtlenler arılar için
çok güzel nektar kaynağı oluyor.



Arılar durmaksızın böğürtlen çiceklerinden nektar
ve polen topluyorlar.


Çalışkan arılar iş başında.


Arıları kovandan çıktığında nerelere doğru uçtuğunu
takip ettiğimde yönleri Ihlamur ağacına ve böğürtlen
istikametine doğru olduğunu görmüş olduk.


Kovanları orta büyüklükte bir Elma ağacının gölgesine
koydum burada arılar sıcaktan fazla etkilenmiyorlar.


Bölme kovanlar.


Bodur elma plantajı.


Bölgemizde üretilen elma çeşitlerini tükettiğimizden
sonbaharda buralardan kasalarla elma almamız mümkün.


Çiftliğin hemen yanında çicek seraları ve Çicekcimizin
çicek tarlası görünüyor.

Mısır tarlası.


Çiftliğin bahce telinde büyüyen böğürtlenler tam olarak
bilmiyorum ama tahminen 2 km var uzunluğu,arılar için
mükemmel nektar kaynağı.
Resimlerdede göründüğü gibi arılar çok çalışkan.



Böğürtlen çiceklerinin bazıları daha açmamış.



Açanlardan arılar faydalanıyor.


Böğürtlen balı biraz ekşi oluyor ama çok lezzetli,
tüketimi tat olarak değişik olabilir ama değişik
tatlarda bal denemesini tavsiye ederim.

Böğürtlen çalısı.



Arıları nektar toplarken biraz fazla resimlemişim,


ama böyle değişik ilginç pozlar yakalayabiliyorum.


Bahcemdeki arılığımda durum iyi diyebilirim,
arılar uçuyor buldukları nektarları depoluyorlar.


Arılığım.


Oksalik asit değeri çok yüksek olan ekşimiz Rhabarber ( Işgın )
yaprakları yenmiyor sadece kırmızı sapı yeniyor,bitkinin
sapının dış kabuğunu soyduktan sonra ciy tüketilebiliyor.
Burada yaklaşık bütün bahcelerde bu ekşi bitkiyi bulabilirsiniz.
Bitkinin reçeli,pastası ve salatasıda yapılabiliyor.



Gül.


Sarı Çicek.


Beyaz çicek.


Kırmızı gül.