9 Ağustos 2013 Cuma

Hasat sonrası başlayan bakımlar...


Selam arı dostları,
Sezonun sonuna doğru ilerliyoruz,arılarımız çok şükür
yeterince çalıştılar ve bizlere bolca bal taşıdılar,
arılarımızın başarılı çalışmalarını mükafatlandırmak için onlara
hak ettikleri bakımlara başlamamızın zamanıda gelmiş oldu.


arılarımın bakımlarına,
alınan ballarının yerine arılar strese girmemesi için
ilk etapta 5 kg sıvı besin vererek başlıyorum,
çünkü verilen sıvı inverti arılar hemen peteklere çekerek
Organik asitler ile mücadeleye biran önce başlamam içindir.


arılarımın strese girerek yumurta atımına son vermemeler için
sıvı besin veriyorum demiştim aynı zamanda 
Varroa çekmecelerini üç günlüğüne kovan altına koyarak
doğal varroa ölümlerini kontrol ediyorum.

Çünkü kolonideki Varroa miktarını kanatsız arıları görerek değilde
tahminen kolonide bulunan varroa miktarını böylelikle önceden tahmin ederek hemen müdahale etmek içindir.


bazen kolonirde değişik miktarda varroa popülasyonu olabiliyor
ve bizler doğal varroa ölümlerini göz önüne alarak tehlikede
olan kolonileri önceden belirleyerek önlemini önceden alıyoruz,

Kolonilerimde şimdilik tehlikeli olabilecek Varroa basıncı yok
çok şükür,bir sonraki işlemim ise Formik asit uygulaması olacak.




doğada herşey çok güzel görünüyor,


yeşil elma,


faselyalarımın durumu şimdilik böyle,
doğada nektar ve polen akımı bittiğinde ektiğim faselyalar
arılarıma polen ve nektar kaynağı olarak faydalı olacak.


trakya daki miktarlarda olmasada birazcık ayçiçeği 
çekirdeği dikmiştim onlarda çıkmaya başladılar :)


kırlarda nerdeyse hiç solmayan beyaz yonca çiçeğini 
arılar çok seviyorlar.


kimsesiz yabani bir böğürtlen çalısında gördüğüm meyveler
 hoşuma gitti,


bu tür yoncalardan büyük miktarda ekiyorlar fakat
çiçekleri açmadan biçiliyor,ot yemi amaçlı.


son tur ürettiğim ana arıların yumurta atma
 düzenlerini bekliyorum,


Polen tuzaklı Apimaye ergonomik tabanlardan çok memnunum,
duruma göre kovan girişleri ayarlanabilir olması ve daha bir 
çok özelliğe sahip olması büyük avantaj.




Apimaye tabanlarının benim kullandığım kovan ölçülerine
 uyması çok güzel oldu.




kırmızı lahana,





sonbahar kış ayları için turşu malzemesi çıkıyor,





Lahana turşusuna bayılırım,
yeterki doğal ve katkısız ev yapımı olsun.


Topladığımız vişnelerden vişne suyu yaptık doğal ve katkısız
ve bir miktarınıda vişne reçeli yaptık,ürettiğimiz balın yanında
kahvaltılarda değişik tatlar olsun istedik.

İnsan sağlığına büyük faydalar sağlayan ev yapımı ürünler
kültürümüzde zaten var ve beceriyoruz halen fakat yurt dışındaki insanlar ev yapımı ürünleri çoktan unutmuşlar bu yüzden marketlerden satın almaktan başka çareleri olmadığından
katkı maddelerinden hastalananlarında miktarı bir hayli çok,
benim sizlere tavsiyem mümkün olduğu kadar katkısız doğal
yaşayın,belki kendi ürettiğimizin çekici renkli görüntüsü 
olmayabilir ama en sağlıklı olduğunu söyleyebilirim.


Doğal yaşamak,
Şehir gürültüsünden bıkan,
 kirliliğinden uzak kalmak isteyen,
bütün doğa dostlarıma,

Selamlar Saygılar.