4 Ekim 2011 Salı

Arıcılık...

 Selam arı dostları,
Ekim ayı şimdilik arılarım için iyi başladı diyebilirim,hava gündüzleri güneşli ve sıcak,akşamları ise biraz serin oluyor.

 Yukarıdaki resimde yer elmasının çiceği görünüyor,ben çok severim yer elması yemesini,tadını anlat deseler anlatamam ama çocukluğumdan beri çok severim.

Neye şifa olduğunu bilmiyorum ama tadı çocukluğumu hatırlatıyor bana,
bahcemizde mısır tarlalarında yabani büyürdü ve biz onları çıkarmaya çalışırdık.

Arılarımızında bu muhteşem bitkiden faydalanmaları çok güzel ve
polen ihtiyaçlarını böylelikle çiceklerinden karşılıyorlar.


devamlı ekilen bir bitkide ayçiceği,arılarımızın devamlı ziyaret ettiği bir bitki.



resimin arkasında bazı mısırların kuruduğunu görebiliriz,



arılar ise hiç durmadan çalışıyorlar,




ayçicekleri kademeli olarak ekiliyorlar,
yani bir kısmı kururken yanındaki tarlada daha yeni açanlar duruyorlar,
böylelikle devamlı ayçiceği popülasyonu devam ediyor.

Arılarımız için bu durum mükemmel aslında,uzak yerlere uçarak ömürlerini
böylece çabuk tüketmiyorlar.


yeni açan ayçiceklerin yerini kısa bir zaman sonra 
resimdeki çiceklerini açmamış ayçicekleri alacaklar,



arılarım ise çalışmaya devam ediyorlar malüm kışa hazırlanıyorlar,



bu sene baya çok karahindiba çiceği vardı kırlarda,arılarım için baharda
mükemmel nektar kaynağı sağladı.



daha yeni çicek açmaya başlayan hardal tarlası,



yeşil gübre olarak sonbaharda ekiliyor hardal ve faselya çiceği,
sonrada yeşilini toprağa karıştırıyorlar yani organik gübre oluyor.



 Bütün arı dostlarına Selamlar.