29 Ekim 2011 Cumartesi

Arıcılık sezonu bitti,Hamsi sezonu başladı...

Selam arı dostları,
Hamsi sezonumuzu daha yeni açıyoruz bunada şükür,
balık yemesini ve tutmasını çok sevdiğimden
eskiden çok balık tutmaya giderdim,gittiğimde de baya güzel balıklar tutmuşumdur,balıkcı zaten kendi tuttuğu balıklar da ayrı bir tat alır ve
çok lezzetli olur nedense,taze olduğu için mi acaba.

resimde görünen hamsi balıkları çok taze zaten taze balık hemen belli eder kendisini,nasıl mı ?
Balık alır iken nelere dikkat edmemiz gerekli kısaca sizlere yazmaya çalışayım,
tabiki aranızda balık uzmanları vardır fakat ben bilgisi olmayanlara anlatmak istiyorum.

Ben kendim balık almak istediğimde şu noktalara dikkat ederim,
Taze balığın gözleri cam gibi parlak ve dışa doğru bombeli olmalı,
balığın gözleri içine doğru çökük ve kuru ise balık tazeliğini yitirmiştir,

Taze balığın derisi gergin ve parlak olur,
balık parlaklığını yitirdikce bayatlamaya başlamıştır,

Taze balığa parmağınız ile dokunduğunuzda çukur oluşur ve bıraktığınızda
çukur yok olur,gerginleşir ve bu durum balığın taze olduğunu gösterir.

aksi halde parmağınız ile dokunduğunuz çukur bıraktığınızda
halen çukur kalıyor ise balık bayattır.


balığın solungaçlarını aralayıp baktığımda canlı bir kırmızı renkte olmalı,
balık bayatladıkca bu kırmızılık soluyor.


resimde görünen hamsi balığının rengi parlak gözü canlı gibi parlak
solungaçlarında ise canlı kırmızı rengi hakim,
yani bu balıklar çok taze.

deniz kıyısında bulunan dostlarımız tabiki daha şanslılar,
onlar taze balığın madenine daha yakın oldukları için şanslılar,
bütün dostlarıma afiyet olsun.

 Hamsi,


arılarım ise soğuk havaların geldiğini çoktan fark ettiler,
geceleri artık baya soğuk oluyor hatta kırağı bile oluyor.
maşallah kışa hazır arıları,bütün bakımlarını yaptım.
koloniler kendilerini kışa hazırlıyorlar,
ikinci kat da çıtaların üstünde bulunan bu mum köprülerini kesinlikle
temizlemiyoruz,çünkü arı salkımı çok soğuk olduğunda bu resimde görünen mum köprülerinin arasından geçiyorlar.
kıvırcık marullar,

tarladaki çicekler sökülüyorlar,

bazılarının ise çicek soğanları alınıyor,

pırasa tarlası,


Brüksel Lahanası,


 yapraklarının gövde dibinde çıkan minik lahanalar tüketiliyor,


 Brüksel Lahanası,


türkce ismi yer lahanası adında bir Lahana,



büyük bir yer Lahanası daha,


aynı yerde otlayan süt inekleri,

faselya daha çicek açmadı artık geç kaldı diyebilirim,
çünkü soğuklar başladı krağı vurursa zaten çürür.


evet arı dostları önümüzde kış var,inşallah arılarınızı kışa hazırlamışsınızdır.
bu sene hava durumunun tahminlerine göre bu yıl kış çok sert geçecekmiş.

Hepinize kayıpsız bir kış geçirmeniz dileklerimle,

Selamlar Saygılar.