5 Temmuz 2010 Pazartesi

Sezonun sonuna geliyoruz.

Selam arı dostları,
Sezonun sonuna doğru yol alıyoruz,doğada nektar
veren çicekler ve bitki örtüsü baya azaldı.


arılarım yakınlarda ekilmiş fazelya çiceklerinden
geç vakitlere kadar çalışarak faydalanıyorlar,


büyük nektar akımı burada sona eriyor,
yani doğada açan çicekler azaldıkca,nektar salgılayan
bitkilerde kuruyup gidiyor,arıların hızlı bir şekilde
çalışmalarının sebebide budur,çok kısa zamanda
büyük miktarda bal depolamaları gerekiyor,
bu genetik yapı her arı cinsi için değişik
sonuçlar verebiliyor.


almanyada hiç alışık olmadığımız hava şartları ile
karşılaştık diyebilirim,ve thermometreyi resimleyerek
isbatlamak istedim + 40 C° derece
buranın hava şartlarına göre aşırı fazla oldu,


türkçe ismini bilmediğim bir üzüm çeşiti,
burada stachelbeere deniyor,türkçesini
tercüme etmek gerekirse dikenli üzüm oluyor.


resimde belki görünüyordur,üzümün üstünde ince
iğneleri bulunuyor,tadı ekşi tatlı ve çok lezzetli bir
meyve türü,


Frenküzümü diye bildiğim üzümlerde oldu hasatı
yapılıyor,burada Johannesbeer deniliyor,


Frenküzümü,türkçe başka ismi varsa öğrenmek
isterdim doğrusu,


resimde görünen kırmızı çeşiti,


aynı üzümün siyah renklisi,


ahu dudularda hasat için hazır,


arılarımın bulunduğu çiftlikten topladım,
çiceklerini aşılamada arılar büyük rol
oynuyor,


uzun zaman güneşli geçen hava şartlarından dolayı
tadı baya güzeldi,


dikenli üzüm,Stachelbeeren


telli altlıklar ve kovan girişlerinin açık olması
arıların işini kolaylaştırıyor bu aşırı sıcaklarda.

Bütün arı dostlarına hayırlı hasatlar dilerim,

Selamlar.