Selam arı dostları,
Bugün sabah çok sisli bir gündü ve bayada soğuktu,
sabahları böyle sisli olunca genelde sis gidince hava
güneşli olur deniliyor,doğru demişler sis gittikce
güneş çıkmaya başladı ama hava bir türlü ısınmadı.
bazı yerler baya sisliydi,
denizden yüksekliğimiz rakım olarak 450 metre deniyor,
baya dağ havası var bulunduğum bölgede.
arılarımda bu havaya alışık olduğundan nasıl davranacaklarını
biliyorlardır herlade.
çilek tarlası,
sürülmüş tarla,
ünlü lahana tarlası,
bu cinsin kışa dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz,
sanki o kadar kar ve soğuklar etkilememiş gibi.
sisin lahana yaprağına bıraktığı su damlacıkları,
arılarda bu su damlacıklarından faydalanabilirler.
lahanayı çok severim,onun için lahana evenlere
hediyem olsun.
kanola tarlası,
çiftlik görüntüsü,
bu tarlayı çiftci hazırlamış ne ekecekse buraya.
Shiitake mantarı çok sağlıklıdır ve vatanı çindir,
ama kısa zamanda bütün dünyada sevilerek müşterilerine
taze taze sunuluyor.
Aşcı ustası Oktay usta devamlı programlarında
yemek tarifelerinde bu shiitaki mantarını kullanır,
orman mantarı olduğundan fazla su koyvermez
tadıda çok güzeldir,denemenizi tavsiye ederim.
Shiitake mantarı,
Bolu / Mengen yöresinde Ebişge adı ile bilinen bu kalın
köklü mantarda çok lezzetlidir.
Bu mantarın adıda Tellice,çok lezzetti bir mantar.
Shiitake üretimi yapan bir arkadaşın
üretim çiftliğinden resimlerim.
mantarlar günlük toplanıyor ve çok taze satılıyorlar,
Shiitake mantarı,
Ebişge mantarının oluşumu.
Arılarım soğuktan dolayı dışarı çıkamadıkları için
resimlerini çekemedim.