1 Şubat 2010 Pazartesi

1.Şubat 2010 havalar halen soğuk.

Selam arı dostları,
Burada havalar halen soğuk gündüzleri 2-3 C°derece geceleri ise
-2 C° ile  -10 C°derece arası değişiyor,arıcılıkta bu durum iyimidir
evet iyidir.

Koloniler devamlı değişen hava şartlarına ayak uydurmak için
yavru bakımına girip çıkamıyorlar,devamlı kovan iç sıcaklığı
35 C°dereceyi yavru bakımı için tutmaları gerektiğinden
devamlı enerji harcayarak bal stoklarını bitirmekteler.

Bu vakitten sonra kolonilerin devamlı bal stoklarını kontrol
etmemiz gerekiyor,bizde halen soğuklar devam ettiğinden
arılarımız salkımda olduklarından bal stokları
fazla tüketilmiyor ama önümüzdeki günler benimde kontrol
etmem şart tabiki,çünkü geçen sonbahar ılık geçtiği için
arılar bir türlü salkım oluşturmamışlarda.

Doğal bal,soğuk kış aylarında
vücudumuzun hastalıklara karşı direncini artırmamız için
bal tüketmemiz gereklidir,benden bal alan dostlarım
bu yıl grip filan olmadan kışı atlatıyoruz çok şükür doğal bal
sayesinde deyince,doğal bal üreten kişi olarak
bende tabiki mutlu oluyorum.

Doğal bal zamanla donuyor haliyle,donduğunda etiketlerimin
 üstünde nasıl sıvı hale tekrar geleceğini belirtiyor,
kristalize olmuş balı yani sertleşmiş balı 40 C°derecelik bir
suya koyun deniyor,böyle yapıldığında balın içindeki
faydalı vitaminler zarar görmüyor.



Kışın tüketilen lezzetli balık türü olan hamsiyi bende
çok seviyorum aşcılar diyarından geldiğim için her türlü
çeşiti yapılıyor ve afiyetle yeniyor.


Taze Hamsi balığı.


Birazda balıkcı olduğumdan temizlemeside bana düşüyor
ama severek yapıyorum tabiki.


Kışın Turna balığı tutmak için çok uygun hamsi,
isteyen deneyebilir.


temizlenmiş hamsi balığı,

yıkandıktan sonra süzgeçten suyu akıyor.

ve final olarak kış günleri içimizi ısıtan mis gibi Tarçınlı
 Salep içiyoruz.