1 Haziran 2009 Pazartesi

Bal kavanozlama işi yapıldı,havalar iyi giderse böğürtlen ve Ihlamur nektar akımı kaldı.

Dinlendirme kazanlarında dinlenen bal
hava kabarcıkları olmadan kavanozlara dolduruldu.
Öncede belirttiğim gibi baldaki nem oranı % 18 in altında
olması gereklidir,aksi halde baldaki nem oranı fazla olur ise
balda mayalanma ve ekşime oluşur.

Soldaki birinci hasatdan,sağdaki yeni hasat renklerinden
belli oluyor ama benim için hepsi aynı
güzellikte ve aynı tatda,çünkü kendi ürettiğim
emin olduğum Organik bal.


Balı kavanozlarken,bal böyle dökülürken kavanoz dibinde
bal kat kat olması gerekli,eğer bu katlar olmaz ise
bal su gibi kavanoz dibine dağılır ise baldaki nem oranı
yüksektir bunlara dikkat etmenizi tavsiye ederim.





Altın renginde Doğal Organik bal,

Hedefim kaliteli doğal ve Hijyenik bal üretmektir,




Ürettiğimiz bal bir gıda maddesi olduğundan büyük özen
göstermemiz gereklidir.

Hasat yapılan yerler iyi seçilmelidir,fayanzlı temiz kapalı alanda
hasat yapılması önemle tavsiye edilir.

Sır açma tarakları ve bıcakları temiz ve hijyenik olması gerekli.

Balı depoladığımız kazanlar pas tutmayan
malzemeden olması şarttır.

Plastik kaplarda depolanacak ise gıda maddesine elverişli
plastik kaplar ayrıdır onları kullanmanızı öneririm.

Hasat yaparken bal sağım makinesinin yanında sigara
içilmemesi gereklidir,bal kokuyu çabuk çeken
negatif bir özelliği olduğundan sigara kokusu tüketiciyi
rahatsız eder ve müşteri kaybedebilirsiniz.

Bal Seminarlarında bizlere öğretilenlerin bir kısmı
yukarıda yazdığım noktalardır,bal gıda maddesi olduğundan
büyük özen gösterilmesi isteniyor.




Çiftlikdeki arılarımı kontrole gittim.



Bu kovanların yakınında büyük bir alanda
Böğürtlen ve Ihlamur bulunmakta,hayırlısı bakalım
nektar akımı nasıl olacak.


Almaların son durumu böyle.