olması şart burada bizim kullandığımız 500 gr. lık kavanozlar
çok kullanılıyor.
Arıcılığa başlayan arıcılara Seminarlar tavsiye ediliyor,bal
hasatı nasıl yapılır bal nasıl muhafasa edilir gibi faydalı
bilgiler öğretiliyor.
Bal kovanlarda depolandımıydı nem oranı çok ama önemli
çünkü baldaki nem oranı % 20 inin üzerinde ise balda
mayalanma oluyor yani ekşiyor alkolleşiyor
bunu da kavanozun üst tabakasında oluşan
köpüklerden görebiliriz.
Burada tavsiye edilen baldaki nem oranı % 16 ile % 18 arasıdır
bu verilen ölçülerin dışına çıkılmaz,çünkü müşteride
bal ekşimeye başladımıydı imajımızı etkileyeceğinden
korkulmaktadır.
elimizden geldiği kadar kurallara uymaya çalışıyoruz,
Bal hasatı yapma ve paketleme Sertifikası
sitemin sol tarafında görünüyor.
bazı ballar çabuk kristalleşir yani sertleşir
onun için büyük kavanozları pek kullanmıyoruz.
Bal kavanoza konulduğunda normal tüketimde
sertleşmeden tüketildiğinden yarım kiloluk
kavanozlar tavsiye ediliyor.
1 kilo veya daha büyük kaplarda bal daha
çabuk sertleşiyor ve müşterinin bazı yanlış düşünceleri
ortaya çıkıyor.
hasat edilmesine büyük özen gösterilmesi gerekli,
paslanmaz malzeme kullanıldığında uzun süre
kullanacağımız aletler bizlere ve balı satın alan müşteriye
güven ve kalite olarak geri gelecektir.
dinlendirme kazanında bal bekledikten sonra
balda oluşan hava kabartcıkları ve ince mum artıkları
kazanın içinde olan balın üstünde birikiyor,
bu köpüğü ve mum parçalarını küçük bir kaşık ile
alıyorum.
Bal musluğunu yukarı kaldırdığımda hava yapmıyor
ve kavanoza doldurması çok basitleşiyor.
Son olarak 12 adet 500 gr. lık bal kavanozlarını kartona
koyarak pazarlıyorum ve etiketlerini en sona bırakıyorum.
Bal üretimi,hasatı ve pazarlaması bizi tanıyan ve güvenen
müşterilerimize emin olarak tüketeceği Organik balımızı
her sene tekrar tekrar satın alarak bize güvendiklerinin
bir belgesidir.
Bütün arıcı dostlarımın hedefledikleri kadar balı ve arısı
olması dileklerimle
Hoşcakalın.