Selam arı dostları,
Mevsim şartlarımız şimdilik güneşli ve haliyle sıcak geçiyor,
resimdeki tomatesler yeşildi şimdi büyük bir hızla kızarmaya
devam ediyorlar yani turşu
olmaktan kurtuldular.
Maşallah bahçe bereketli bu yıl,
Organik doğal Tomateslerimiz,
gözden kaçan bir Salatalık,
tohuma kaçmış :)
arılarım için bahçelerde halen açan çiçekler mevcut,
polen ve nektar kaynağı arılar için çok önemli,
bu yüzden arı otu faselyayı kendim istediğim zaman
iki veya üç hafta arayla ertelemeli ekiyorum.
Böylelikle ektiğim bir bitkinin çiçeği bitmek
üzere iken yanında yenisi çıkıyor.
Kabak çiçekleride arılarım için
güzel polen ve nektar kaynağı oluyor.
çiçeğin içinde bir değil iki değil üç değil :)
dört de değil, beş arı aynı anda çalışabiliyor.
kabaklarda bile tozlanma görevini yapan arılarımın
önemini şimdi daha iyi anlıyorum.
Tozlanma yok ise kabakda yok,
bizim kabaklar burda bu kadar,
maşallah bu sene kabak bolluğu var,
iki günde bir
yaklaşık 15 - 20 kg kabağı dostlarımıza hediye
şeklinde dağıtıyoruz,
iki gün sonra maşallah her yerden
tekrar kabak fışkırıyor.
sakız kabağı çok bereketli,
turşusu yapıldı,
yemeği zaten yapılıyor :)
Lifli yemekler zaten sağlıklıdır.
Maşallah
Orjinal Türk Bal Kabağımız :)
kısmet olur ise tohumunu saklayıp gelecek sene tekrar
ekmeyi düşünüyoruz, bu sefer daha çok tabiki.
Japon armutu Najhi,
meyve çok sulu ve yumuşak amaaa
tadı yok :(
tam olgunlaşınca tadını tekrar deniyecem,
belki o zaman tadı değişir.
Erük Erük tam zamanı :)
gün batarken faselya tarlası,
kara kızlarımında Maşallahı var,
Tü tü tü nazar deymez inşallah,
Karniyol arısının çalışkanlığı ve en önemlisi sakinliği
uyguladığım arıcılıkta benim için olmazsa olmaz kriterlerin
en başında geliyor.
Yıllardır severek çalıştığım Karniyol cinsi arılarım bana
halen arıcılığa yeni başlamış gibi heyecan, sevgi ve
mutluluk veriyor.
Arılığıma gittiğimde gayet güzel stres atıyorum ve
sakince düşünme imkanım oluyor,
böyle sakin arılar ile çalışması benim için
büyük bir şans.
Tabiki Karniyol arısıda bir arı ve iğnesi var ama sinek de
değil ya mübarek bu yüzden kovan açılacak ise körük yakmak
şarttır ve körük yaktı diye de utanmak gerekmiyor.
Maske ve deri eldiven bile sıcaklarda bir hayli terletiyor.
Körük yakmamızın ilk sebebi ise çerçeve üstündeki arıları
ezmemek için onların geri çekilmelerini sağlamaktır.
Körük sıkılmadığı halinde çerçeve üstü arı ile
doluyor ( arılar ısıyı korumak için böyle yapıyorlar ) ve arılar çerçeve çekildiğinde
istemiyerek ezilebiliyor.
Bunun böyle olmaması için körük mutlaka yakılmalı
ve kovana hafifce duman verilmeli,
arılar böylelikle sakince geri çekilerek
biz arıcılarında sakin bir şekilde ve düşünerek
kovan yönetimine karar verme imkanımız olacaktır.
Cinsi belli olmayan,
aşırı saldırgan arılara körükde fayda etmediğini
Keşandan iyi biliyorum hatta düşünecek kafa bile
bırakmıyorlar insana :(
Bütün arı dostlarına,
Karniyol gibi sakin ve çalışkan arı ile
çalışmalarını diliyorum.
Selamlar saygılar.