6 Haziran 2011 Pazartesi

Bal Kavanozlama işlemi yapıldı,sezona devam ediyoruz çok şükür...

Selam arı dostları,
" Maşallah " arılarım bu yıl onlardan beklediğim performansı gösterdiler çok şükür
benim için çok çalıştılar nektar akımı hızla devam ettiğinde ise katları bal ile doldurdular,
arılarıma düzenli bakımlarını yaptığım için bana mükafat olarak bal hediye ettiler,
öyle düşünelim öyle olsun.



balları kavanozlara dinlenme kazanlarında bir süre beklettikten sonra dolduruyorum,
dinlenen balda mum veya hava kabarcıkları olmuyor.



bahar balını kavanozlarken,

 

kavanozların iç haçmi 500 gr. bal alıyor,




resimde göründüğü gibi kavanozlar paketleniyor,
ve satışa hazır oluyorlar.



 

maşallah arılarımın durumu bu sıralar çok iyi,
ikinci nektar akımı olan ıhlamur ve böğürtlen çiceklerine çalışıyorlar,
kovan girişleri ise tam açık böylelikle kovan içine daha çok hava girebiliyor
nektar akımı olduğundan yağmalanma tehlikesi olmuyor ve arılar
gereksiz yere kovan girişinde kanat çırparak enerji harcamıyorlar.

 

ıhlamur ağaçlarından ve böğürtlen ağaçlarından aldıkları nektarlardan nemi alınan
balları depolamaya başladılar,ikinci hasat genelde birinciden biraz daha fazla sürer
onun için arıları şimdilik rahat bırakmam gerek.

 

yavru faliyetleri bütün hızıyla devam ediyor,
bal blokeside olmadığı için ana arının yavru atma alanı hiç bir zaman daralmıyor,
kapalı petek gözlerinden çıkan arıların yerine ise tekrar günlük yumurta atılıyor.




ikinci katın üstü duman vermeyince günlük larvaları üşütmemek için işci arıların
oluşturduğu örtü düzeni,
arıların akıllı davranışları onlarda önceden programlanmış gibi arı yavrularını
üşütmemek için hemen çıta aralarını kapatıyorlar.






sakinlik çok önemli,

 

elimi arıların üstünde gezdirdiğim halde arılarım sakinler saldırı olmuyor,

 

kuvvetli arılar genelde bal yaptığından arılarımızı devamlı kuvvetli tutmamız gerekiyor,

 

Oğul otu Melisa

Kekik,Nane ve Melisa




Kekik




Maydonoz



 
ada çayı




kalem aşısını kendim yaptığım bir kiraz ağacının meyvesi,

 

ağacın gövdesi aşı yaptığımda çap olarak  2 cm geliyordu,üstüne aşıladığım
kalem ise kurşun kalem kalınlığındaydı.

Şimdi ise büyümeye ve büyük bir kiraz ağacı olmaya devam ediyor,
büyümesini görmek beni tabiki sevindiriyor.



Böğürtlen ile Ahududu karışımı olan bir bitki,çok lezzetli ve
tadı iki bitkiyide andırıyor.

(   Taybery  )




dikeni küçük ama sık,böğürtlen`de olduğu gibi büyük dikeni yok,
bütün bahcelerde bulunmasını tavsiye ederim.

 
kiraz ağacının hasat zamanı geldiğinden kirazları toplamaya başladık,
yağmur yağarsa kirazlara meyvesine fazla su gidiyor ve çatlıyorlar
tabiki tadıda gidiyor.



 

bu yıl nisan ayının başında yaptığım kalem aşısı tuttu ve yaprak açtı,
inşallah kirazını yemekte kısmet olur bizlere.


Evet arı dostları,
Güzel olan herşey Ülkeme yakışır düşüncesiyle,
paylaşımlarıma devam ediyorum.

Arınız ve Balınız bol ve bereketli olsun,
Hayırlı sezonlar.

Selamlar.