12 Mayıs 2010 Çarşamba

Rhabarber-Rhabarber







Selam arı dostları,
Havaların devamlı bulutlu ve yağmurlu
geçmesi bu ekşi olan bitkilere yaradı adına burada
Rhabarber diyorlar ve Şeker hastalığına karşı
iyi geldiği söyleniyor.


çok ekşi olan sapları soyularak çiyde yeniyor,
çok ilginçtir pastası bile yapılıyor,
pastası yapıldığında ekşiliği gidiyor tabiki,
tavsiye ederim deneyin.

her sene kökünden yeni çıkıyor,yaprakları
çok güzel görünsede yenmiyor.

yenen sapları fazla gartlaşmadan tüketilir ise daha sulu
ve güzel oluyor,

istediğimiz büyüklükte olan Rhabarberleri
sağa veya sola doğru çevirerek köke yakın bir yerden
kopartıyoruz,böyle çıkarıldığında köküne zarar verilmiyor
korkmayınız.

çok sağlıklı olan Rhabarber çiy olarak salatalarda
veya pastalarda kullanabilirsiniz.


bahçemde büyüyen Rhabarberleri  istediğim
 büyüklükte olanları hasat ettim.

bahçelerimizin olmazsa olmazlarından olan
Rhabarber mükemmel yeşilliği ile bahçelerin süsü
olarak her bahceye tavsiye ederim.

Organik doğal sağlıklı ve çevreci bir yaşam için,

Selamlar Saygılar.